Puree met spitskool en spekjes
|
Ingrediënten: 4 personen
|
-
1 kg aardappelen (iets kruimig)
-
1 duopak gerookte spekblokjes (250 gram)
-
1 spitskool (in reepjes)
-
50 gram boter
-
1 bakje platte peterselie (20 gram), de blaadjes fijngesneden
|
Bereiding:
|
-
Schil de aardappelen en snijd ze in stukken.
-
Kook ze in 25 min. in water met zout gaar.
-
Bak ondertussen het spek in een ruime koekenpan zonder olie of boter in 10 min. knapperig.
-
Schep uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.
-
Roerbak de kool 4 min. in het achtergebleven bakvet.
-
Voeg de boter toe en laat 1 min. meestoven.
-
Giet de aardappelen af, maar vang 1 kopje kookvocht op.
-
Stamp de aardappelen met het kookvocht met de pureestamper tot puree.
-
Schep het spek, de kool en peterselie erdoor en breng op smaak met peper en zout.
Lekker met gebakken zalm.
|